نوشته شده توسط : sadis

به گزارش ایرنا، این دیداركه در سالن تربیت كرمان برگزار شد با نتیجه سه بر صفر به سود تیم میهمان پایان یافت.

تیم سایپا در سه گیم متوالی به ترتیب با نتایج 25 بر 17، 25 بر 20 و 25 بر 16 تیم كرمان را در این دیدار شكست داد.

'كیوان عابدزاده' و 'امید فولادی وند' این دیدار را قضاوت كردند و 'محمود حداد' ناظر این مسابقه بود.

تیم كرمان در ادامه این رقابت ها عصر یكشنبه هفته آینده میزبان تیم شهرداری تبریز خواهد بود.

7443/8154



:: برچسب‌ها: هاوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 493
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

روابط آمریكا و گرجستان در یك دهه اخیر را شاید بتوان نماد مناسبات دوجانبه بر بستر تحول در نگاه نخبگان و رویكردها دانست. چراكه پس از وقوع انقلاب معروف به رز در گرجستان در سال 2004و تغییر نخبگان این كشور، الگوهای رفتاری تفلیس نیز تغییر كرد و از الگوی وابستگی به روسیه دوران 'ادوارد شواردنازه' تا الگوی وابستگی به غرب و به ویژه آمریكا در دوران 'میخاییل ساكاشویلی' حركت كرد.

در چنین قالبی، روابط آمریكا و گرجستان به ویژه طی سالهای اخیر به سرعت گسترش پیدا كرد به نحوی كه این روابط با طرح ورود گرجستان به سازمان ناتو و حضور در ائتلاف غربی در افغانستان معنای دیگری یافته است. در این زمینه، میخاییل ساكاشویلی رییس‌جمهوری گرجستان روز دوشنبه 10 بهمن با سفر به آمریكا و دیدار با 'باراك اوباما' رییس جمهوری این كشور تلاش می كند تا آغاز جدیدی در روابط آمریكا و گرجستان ایجاد نماید.

براین اساس روسای جمهوری دو كشور در دیدار اخیر خود با تاكید بر اهمیت همكاری استراتژیك دو طرف، افزایش همكاری‌های دوجانبه و نیز رویكردی مشترك برای مقابله با چالش امنیت بین‌الملل را خواستار شدند. باراك اوباما در این دیدار با اشاره به 'همكاری ویژه ای' گرچستان با ناتو در افغانستان خواستار آن شد كه این همكاری های 'بیش از گذشته گسترش یابد'. در دیگر سو ساكاشویلی نیز با تاكید مجدد بر حمایت آمریكا از اهداف این كشور، ابراز امیدواری كرد كه گرجستان با حمایت آمریكا به عضویت سازمان ناتو در آید. چنین رویكردهایی از رهبران دو كشور نشان می دهد كه دو كشور تلاش دارند كه با گسترش همكاری به فضایی مشترك از مناسبات برسند.

نشست اوباما و ساكاشویلی سومین ملاقات این دو روسای جمهور آمریكا و گرجستان پس از انتخاب اوباما در سال 2008 است. دو طرف آخرین بار در حاشیه نشست لیسبون در نوامبر سال 2010 با یكدیگر ملاقات داشتند.

**آمریكا- گرجستان و فضای منطقه ای

---------------------------------------------

گرجستان در منطقه ای قرار دارد كه می توان آن را انباشتی از ظرفیتهای راهبردی و اقتصادی دانست. از منطقه قفقاز جنوبی در بین دو دریای خزر و سیاه به عنوان دروازه‌ اروپا به آسیا و بالعكس نام می‌برند. این سرزمین توسط رشته كوه قفقاز به دو منطقه‌ی شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. قفقاز شمالی با جمهوری‌های داغستان، چچن و اینگوش، اوستیای شمالی و بخشی از فدراسیون روسیه همسایه است. قفقاز جنوبی شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است كه پس از فروپاشی شوروی در 1989 به استقلال دست یافتند.

قفقاز جنوبی همچنین، یكی از پر تنش‌ترین مناطق جهان است، به طوری كه بحران قره‌باغ و جدایی طلبی در گرجستان (منطقه اوستیا)، از پیچیده‌ترین بحران‌هایی است كه ریشه در سیاست‌های حاكمیتی شوروی سابق دارد.گرجستان كه پس از استقلال با سه منطقه‌ جدایی طلب آجارستان، آبخازیا و اوستیای جنوبی روبرو شد راه گرایش به غرب را انتخاب كرد و طی تغییر و تحولی موسوم به انقلاب 'گل رز' به پیروی از سیاست‌های واشینگتن گروید. ساكاشویلی رییس جمهور كنونی كه یكی از رهبران غربگرای انقلاب رنگین بود، تلاش كرد پایگاه روسیه دراین كشور را تضعیف سازد.

تا پیش از حادثه 11 سپتامبر 2001، قفقاز عمدتاً صحنه رقابت های اقتصادی بود و حضور و رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای بیشتر در حوزه اقتصادی و منابع انرژی آن جریان داشت اما واقعه 11 سپتامبر، شرایط جدیدی را در منطقه حاكم ساخت و حضور قدرت های بزرگ علاوه بر حوزه اقتصادی و انرژی، در حوزه های نظامی و امنیتی نیز انجام پذیرفت.

در این میان، نقش گرجستان با وجود تحولات داخلی و رویكردهای جدید این كشور در سیاست خارجی آن، از اهمیت بالایی برخوردار گردید چراكه تفلیس بعنوان یك متحد بادوام می توانست علاوه بر، اقدام نیابتی از سوی آمریكا در فضای اقتصاد منطقه ای، قابلیت جهت دهی مناسبات راهبردی غرب (حضور آمریكا و ناتو) را در منطقه قفقاز جنوبی و حتی گسترده از آن نیز دارا باشد. بنابراین، در چارچوب چنین منطقی این سوال مطرح خواهد شد كه آیا روابط آمریكا و گرجستان با توجه به فضای همكاری- رقابت میان آمریكا و روسیه گسترش خواهد یافت؟

** آمریكا- گرجستان: فضای جدید مناسبات

-------------------------------------------------

شاید سفر ساكاشویلی رییس جمهور گرجستان به آمریكا و دیدار با رییس جمهوری این كشور را بتوان سفری جهت پایه ریزی مناسبات آینده دانست. چراكه براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری گرجستان،گفت و گو برای افزایش مناسبات اقتصادی و همكاری های نظامی برای ایجاد پایه های یك همكاری راهبردی از اولویت های اصلی این ملاقات اعلام شده است. دو طرف در این دیدار ضمن تاكید بر تحكیم همكاری‌های استراتژیك دو جانبه بر تحكیم روابط در زمینه‌های تجارت، گردشگری، اقتصاد انرژی، آموزشی، علمی، فرهنگی و امنیتی تاكید داشتند كه چنین رویكردهایی نشان از پایه گذاری مناسباتی راهبردی برای آینده است.

در حوزه روابط اقتصادی،هرچند دو كشور افزایش تجارت 800 میلیون دلاری سال 2000 تا سه میلیارد دلاری در سال 2009 داشتند اما ایالات متحده در یك بسته كمك های ویژه 295میلیون دلار به گرجستان كمك مالی داشته است. در حوزه مناسبات امنیتی- نظامی نیز، آمریكا در چهارچوب سازمان ناتو طی یك دهه گذشته و به ویژه پس از سپتامبر2001، كمك های نظامی خود را به گرجستان افزایش داده است به طوری كه دولت آمریكا در سال 2005 كارشناسان نظامی خود را در چارچوب برنامه 'همكاری بادوام' برای آموزش نظامیان گرجی به این كشور فرستاد و همچنین نیروهای گرجی نیز در چارچوب نیروهای ناتو و ایساف در افغانستان مشاركت داشتند و از كمك های آمریكا بهره می گرفتند.

اما به نظر می رسد كه روابط آمریكا و گرجستان را می توان از بعد دیگری نیز مورد بررسی قرار داد و شاید بتوان آینده آن را براساس این گزاره ترسیم كرد. روابط آمریكا و گرجستان به شدت متاثر از روابط و شاید روند رقابت - همكاری آمریكا - روسیه در منطقه است. چراكه روندها و فضای گذشته به خوبی نشان می دهد كه همكاری آمریكا و روسیه در سطح دوجانبه و بین المللی باعث می شود تا فضای بیشتر برای كشورهای منطقه ای نظیر گرجستان، جهت گسترش مناسبات خود با آمریكا ایجاد گردد و با سوق یابی آمریكا و روسیه به سمت یك رقابت راهبردی،گسترش این همكاری های نیز با تحدید مواجه می شود.

در چنین بستری، روابط آمریكا و گرجستان هرچند با در سطوح دوجانبه اقتصادی و نظامی با گسترش همراه بوده است اما به نظر می رسد كه ضرورت ها و الزامات راهبردی از عناصری است كه این روابط را تحت الشعاع خود قرار می دهد، برآیند این الزامات را می توان در مناسبات راهبردی آمریكا و روسیه جست و جو كرد كه ضرورت آینده مناسبات واشینگتن - تفلیس محسوب می شود.

تحقیق**2040**1567



:: برچسب‌ها: بریتانیا , واشنگتن , موزه ,
:: بازدید از این مطلب : 483
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

'حسین ابن قاسم' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بازی حكیم نصاری را به علت محرومیت و

عبدالله كرمی، مهرداد جماعتی، سامال سعید، مهدی مومنی و بختیار رحمانی را به سبب مصدومیت و نا آمادگی فیزیكی در اختیار نخواهیم داشت.

وی اضافه كرد: مجید جلالی سرمربی تیم به جای این بازیكنان از بازیكنان دیگری كه كمتر به آنان مجال بازی داده شده است، در تركیب تیم استفاده خواهد كرد.

ابن قاسم گفت: اگر چه این شش بازیكن را در اختیار نداریم با این حال برای كسب امتیاز در شهر تبریز پا به میدان خواهیم گذاشت.

دیدار تیم های فوتبال فولاد خوزستان و شهرداری تبریز روز جمعه در این شهر برگزار می شود.

تیم فوتبال فولاد خوزستان در حال حاضر با 33 امتیاز در مكان ششم جدول قرار دارد.

اعضای این تیم، عصر امروز شهر اهواز را به مقصد تبریز ترك كردند.

639/642

1589



:: برچسب‌ها: دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 448
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

'الیاس رحال' سراسقف مسیحی منطقه بعلبك - هرمل لبنان امروز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در بعلبك با اشاره به تجربه مثبت ایران در راستای تحقق آرمان های مردم خود گفت: انقلاب اسلامی ایران بر پایه اصل تأمین مصلحت عمومی، روشنفكری و تقوا قیام كرده است و در این مسیر در برابر كلیه توطئه ها و دسیسه های دشمنان خود پیروز شده است.

وی با اشار به حجم گسترده توطئه ها علیه ایران و كشورهای مقاوم منطقه افزود: این رژیم از روی عجز و ناتوانایی خود دست به ترور دانشمندان ایرانی و شخصیت های بزرگ مقاومت اسلامی لبنان مانند' سید عباس موسوی' دبیر كل سابق حزب الله و شیخ 'راغب حرب' چهره برجسته مقاومت اسلامی زده است.

این سراسقف مسیحی تأكید كرد: 'این ترورها و جنایت ها از سوی ما به طور كلی مردود و باطل شمرده می شود چرا كه ما ملتی صلح جو و اهل فكر هستیم كه در حمایت از حق، دوستی و صلح جهانی تلاش می كنیم.'

وی ادامه داد: 'ما باید با برافراشته كردن پرچم آزادی و بازگشت به قدس شریف در كنار مسلمانان جهان در مسجد 'الاقصی' نماز بخوانیم چراكه فلسطین به كلیه پیروان ادیان آسمانی تعلق دارد.'

این سراسقف مسیحی تأكید كرد: 'در آن روز بدون شك، اثری از رژیم صهیونیستی در صحنه هستی طبق بیانات آیت الله خمینی(ره) نخواهد بود.'

وی با اشاره به اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: 'این رژیم سرزمین فلسطین و مقدسات اسلامی را اشغال كرده است و تاكنون چیزی جز شر برای مردم منطقه ما به ارمغان نیاورده است.'

الیاس رحال با اشاره به آغاز هفته مقاومت در لبنان گفت: 'ما به همین مناسب، مسئولان و دست اندركاران لبنانی را بر خلاف آنچه در كشورهای عربی می گذرد، به وحدت، همدلی و تلاش در جهت تأمین مصلحت عمومی كشور دعوت می كنیم.'

الیاس رحال با اشاره به سیاست كشورهای عربی منطقه در قبال مردم خود تأكید كرد مسئولان این كشورها تنها در فكر تأمین مصلحت شخصی شان هستند و در فكر تأمین خواسته ها، اهداف و آرمان های مردم خود نیستند.

خاورم*2023**1030**1423



:: برچسب‌ها: دختر , هاوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 438
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

به گزارش ایرنا ' عبدالله ویسی ' چهارشنبه شب در نشست خبری پیش از بازی مس سرچشمه كرمان و صبای قم گفت: بازی فردا یكی از سخت ترین بازی های ما در نیم فصل دوم به شمار می رود و با توجه به قرار گرفتن تیم مس سرچشمه در رده انتهایی جدول شاهد بازی حساسی خواهیم بود.

وی ابرازداشت: 'علی مولایی' بدلیل سه اخطاره بودن و پژمان شاهپری به دلیل مصدومیت در بازی فردا غایب خواهند بود.

وی افزود: دربازی فردا با تمام وجود با مس سرچشمه خواهیم جنگید و امیدواریم شاهد بازی تماشاگرپسندی باشیم.

سرمربی تیم فوتبال صبای قم افزود: دربازی فردا بهترین دفاع برای ما حمله خواهد بود و با توجه به این كه تیم مس سرچشمه با تمام وجود بر روی دروازه ما حمله خواهد كرد شاهد بازی زیبایی خواهیم بود.

دیدار تیم های صبای قم و مس سرچشمه كرمان از چارچوب هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال از ساعت 30/15 دقیقه فردا در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار خواهد شد.

7408 / 380/



:: برچسب‌ها: پرندگان , تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 458
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

یونگه ولت روز چهارشنبه با اشاره به سفر اخیر هیاتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران نوشت: این اعزام، نمایش كمدی سازماندهی شده توسط غرب بود تا با ترفندهای یك جنگ روانی تلاش كنند، افكار عمومی غرب نسبت به افزایش خطر یك تهدید هسته ای از سوی ایران تحریك شود و این موضوع مورد گوشزد قرار گیرد.

یگ گروه 6نفره از بازرسان سازمان انرژی اتمی به ریاست،'هرمان ناكارتس' معاون مدیركل آژانس در امور پادمان ها به منظور مذاكره و نظارت بر برنامه هسته ای ایران، یكشنبه هفته جاری وارد تهران شدند و پس از انجام ماموریت خود، شب گذشته (سه شنبه) با موفق توصیف كردن این سفر و همچنین توافق برای ادامه مذاكرات در آینده، ایران را ترك كردند.

یونگه ولت درمورد ماموریت این گروه از بازرسان آژانس، نوشت: برای اولین بار یك هیات با دو بازرس سلاح اتمی، به ایران سفر كردند، اما اینكه هدف از اعزام این ماموران واقعا چه بوده، مشخص نیست.

نویسنده این مطلب افزود: فرقی نمی كند كه ایران در این بازی كثیف غرب چه اقدامی انجام دهد، زیرا غربی ها تصمیم خود را گرفته اند، یوكیا آمانو (مدیركل آژانس) گوش به فرمان آمریكا است و از خواست غرب مبنی بر اینكه تهران باید باید بی گناهی خود را ثابت كند، حمایت می كند.

'جالب این است كه تهران باید هر ادعای بی اساس واشنگتن را رد كند كه این هم بیشتر به یك كمدی شبیه است'.

روپ همچنینن نوشت: نتیجه بازرسی ها از اكنون آشكار است. هرچند بازرسان هیچ نشانه ای از نظامی بودن برنامه هسته ای ایران به دست نیاورده اند، زیرا اصلا چنین چیزی وجود ندارد، اما حتما در گزارش خود مدعی خواهند شد، این امر بسیار ماهرانه از دید بازرسان پنهان شده است و بر اساس همین ادعا، دوباره خواسته های جدید تحریم مطرح خواهد شد، همانگونه كه كنگره آمریكا از هم اكنون خود را آماده آن می كند.

در پایان این مطلب امده است: ممكن نیست كه آژانس اعلام كند ایران خطر به شمار نمی رود زیرا بیان این موضوع، تهدیدهای نظامی اسراییل را افزایش خواهد داد.

اروپام ** 2051** 1701**1516



:: برچسب‌ها: ژاپن , مربع , د ,
:: بازدید از این مطلب : 485
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، این منتخبین از میان نویسندگان برترین‌ آثار جشنواره‌های استانی خاطره‌نویسی دفاع مقدس انتخاب شده‌اند.

در بخش خاطرات 'خود نوشت' هیات داوران این كنگره 'عادل كبیری' نویسنده خاطره 'والفجر 1' از استان آذربایجان شرقی، 'داوود گودرزی' نویسنده خاطره 'گل شبدر' از خوزستان و 'میترا آسمانی' مولف اثر 'چشم‌ها را باید شست' از استان تهران را حائز رتبه های اول تا سوم دانست .

همچنین هیات داوران در این بخش 'مینا محمدی' از آذربایجان شرقی، 'فاطمه بهرامی' و 'عباس جعفری مقدم' از استان قم، 'عباس نیری' از خوزستان، 'محمدعلی نوروزی' از استان چهارمحال و بختیاری، 'كیانوش زرین كاویانی' از استان ایلام و 'فرزاد بیات موحد' از استان زنجان را به عنوان شایستگان تقدیر معرفی كرد .

'معصومه سپهری' در بخش خاطرات دیگر نوشت به دلیل تدوین خاطرات 'سیدنورالدین عافی ' از سال‌های دفاع‌مقدس از استان آذربایجان شرقی حائز رتبه نخست این بخش شد.

همچنین 'عقیل زرگر' نگارنده دو دقیقه برفراز مقدادیه خاطرات 'خلبان محمدحسن زند كریمی' از استان تهران، رتبه دوم این بخش را از آن خود كرد .

'علیرضا شیركوند' از شهرستان ورامین، گرد آورنده و تدوین كننده اثر ' سه ساعت در اسارت 'خاطرات 'حسن عسگری' از دوران دفاع مقدس عنوان سوم این بخش را كسب كرد.

'فاطمه دریكوندی' از استان خوزستان ،' عبدالرضا قنبرلو' از قزوین ،'علیرضا نوری' از استان زنجان، 'محمود مهدوی' از استان اردبیل ،' مهدی نعل بندی' از آذریایجان شرقی، و 'مصطفی مصیب‌زاده' از گیلان نیز در بخش خاطرات دیگر نوشت به عنوان نفرات شایسته تقدیر معرفی شدند.

آیین اختتامیه نخستین كنگره ملی خاطره‌نویسی دفاع‌مقدس، عصر امروز با حضور جمعی از مسولان فرهنگی و لشكری و خاطره‌نویسان برتر جشنواره‌های استانی دفاع ‌مقدس در تالار سوره حوزه‌ هنری برگزار شد.

فراهنگ **1630** 3404



:: برچسب‌ها: شهری ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

به گزارش ایرنا؛ هیات مركزی نظارت بر انتخابات سومین میان دوره ای چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز چهارشنبه در اطلاعیه ای اعلام كرد:‌ براساس تبصره دو ماده 16 آئین نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری این افراد می توانند حداكثر در مدت 3 روز از تاریخ ابلاغ در وقت اداری به نشانی دفاتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان ها و یا در تهران به نشانی خیابان امام خمینی(ره) روبروی دانشگاه افسری امام علی (ع)، خیابان فلسطین، شورای نگهبان مراجعه و پس از دریافت فرم، شكایت خود را تنظیم و پس از تحویل، رسید دریافت كنند.

**شبد** 3404



:: برچسب‌ها: عکس ها , واشنگتن ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis
هيلاری کلينتون

هیلاری کلینتون: "حکومت وحشت آقای اسد به پايان خواهد رسيد"

همزمان با ادامه مذاکرات در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر بحران سوریه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفته که مردم "با وحشت" شاهد حوادثی هستند که در سوریه اتفاق می افتد.

خانم کلینتون روز سه شنبه (۳۱ ژانویه - ۱۱ بهمن) گفت که اوضاع در سوریه از کنترل خارج شده است، اما "حکومت وحشت" آقای اسد به پایان خواهد رسید.

خانم کلینتون گفت سئوالی که پیش می آید این است که جان چند نفر از شهروندان بی گناه باید از دست برود تا این کشور رو به جلو حرکت کند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: "واضح است که نیروهای دولتی سوریه آغازگر تقریبا تمامی حملاتی هستند که به مرگ شهروندان سوری انجامیده است."

خانم کلینتون نگرانیها درباره مداخله نظامی در سوریه را رد کرد و گفت که طبق طرح اتحادیه عرب از نماینده آقای اسد خواهد خواست تا قدرت را در دست گیرد: "بهترین راه حل برای همسایگان سوریه است تا از فرصت استفاده کنند و به جلو پیش روند."

"ترک مردم سوریه و جسورتر کردن دیکتاتور به این واقعه وحشتناک می افزاید و باعث شکست در مسئولیت ما و بی اعتباری شورای امنیت سازمان ملل متحد می شود."

با این وجود، چین، یکی از اعضای اصلی شورای امنیت با هرگونه افزایش فشار به منظور تغییر رژیم در سوریه مخالفت کرده است.

در همین حال، شیخ حمد بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر از شورای امنیت هم خواست تا هر چه زودتر علیه آنچه "ماشین کشتار" آقای اسد خواند، اقدام کند.

او می گوید که تاکنون همه پیشنهادات پیشین شکست خورده است "چرا که دولت سوریه هیچ تلاشی برای همکاری با ما انجام نداده و تنها راه حل برایش کشتن مردم خودش بوده است."

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا هم گفته که طرح اتحادیه عرب تنها طرح "معتبر و قابل اجرا" است که می تواند به این"خشونت وحشتناک" اتمام بخشد و یک مرحله سیاسی جدید را آغاز کند.

با این حال نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب می گوید مداخله نظامی خارجی هدف اصلی نیست.

در همین حال بشار جعفری، سفیر سوریه، گفته است که کشورش استوار خواهد ایستاد.

روسیه: قطعنامه شورای امنیت سوریه را گرفتار جنگ داخلی می کند

روسیه هم نسبت به صدور قطعنامه ای که قرار بود (سه شنبه ۳۱ ژانویه) در شورای امنیت سازمان ملل مورد بررسی قرار بگیرد، هشدار داده و گفته است چنین اقدامی غیرقابل قبول بوده و می تواند به جنگ داخلی در این کشور منجر شود.

در همین رابطه گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفته است این قطعنامه که از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه خواسته شده تا از قدرت کناره گیری کند، راه را برای مداخله احتمالی کشورهای خارجی به سوریه باز می کند.

مطالب مرتبط دعوت روسیه از دولت سوریه و مخالفان برای انجام گفتگو در مسکوتهدید مخالفان حکومت سوریه به گسترش عملیات چریکیمخالفان اسد، پیشنهاد روسیه برای میانجی‌گری را رد کردندموضوعات مرتبطسوریه، خاورمیانهاین قطعنامه به پیشنهاد اتحادیه عرب تهیه شده و دولت سوریه را به دلیل اعمال خشونت و نقض حقوق بشر محکوم می کند.

کشورهای غربی امیدوارند که روسیه به عنوان نزدیکترین متحد سوریه درجریان رای گیری شورای امنیت دست کم به جای وتو، به آن رای ممتنع بدهد.

پیش نویس قطعنامه شورای امنیت شدیدا نقض حقوق بشر توسط دولت سوریه را محکوم می کند و از همه گروهها می خواهد هر چه سریع تر خشونت را کنار بگذارند. در این پیش نویس از کشورهایی که به سوریه سلاح می دهند، خواسته شده تا کار خود را متوقف کنند اما سوریه را تحت تحریم سلاح قرار نمی دهد.

در همین حال دولت سوریه می گوید پس از سه روز درگیری نیروهای دولتی موفق شده اند تا مخالفان را از حومه دمشق بیرون کنند.

این در حالی است که نیروهای مخالف می گویند به دلایل استراتژیک از پایتخت عقب نشینی کرده اند و به زودی حملاتی را آغاز خواهند کرد.

فعالان ضد دولتی ازحمله نیروهای نظامی به شهرک های آربین و زملکا که به مرکز دمشق نزدیکتر است، خبر داده اند.

به گفته معترضان ضد دولتی در جریان درگیری هایی اخیر در سوریه، یکصد نفر کشته و ۳۷ نفر مجروح شده اند.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، از آغاز درگیریها در سوریه تا کنون، ۵۴۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.



:: برچسب‌ها: بهار , روز , دریا ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

روابط آمریكا و گرجستان در یك دهه اخیر را شاید بتوان نماد مناسبات دوجانبه بر بستر تحول در نگاه نخبگان و رویكردها دانست. چراكه پس از وقوع انقلاب معروف به رز در گرجستان در سال 2004و تغییر نخبگان این كشور، الگوهای رفتاری تفلیس نیز تغییر كرد و از الگوی وابستگی به روسیه دوران 'ادوارد شواردنازه' تا الگوی وابستگی به غرب و به ویژه آمریكا در دوران 'میخاییل ساكاشویلی' حركت كرد.

در چنین قالبی، روابط آمریكا و گرجستان به ویژه طی سالهای اخیر به سرعت گسترش پیدا كرد به نحوی كه این روابط با طرح ورود گرجستان به سازمان ناتو و حضور در ائتلاف غربی در افغانستان معنای دیگری یافته است. در این زمینه، میخاییل ساكاشویلی رییس‌جمهوری گرجستان روز دوشنبه 10 بهمن با سفر به آمریكا و دیدار با 'باراك اوباما' رییس جمهوری این كشور تلاش می كند تا آغاز جدیدی در روابط آمریكا و گرجستان ایجاد نماید.

براین اساس روسای جمهوری دو كشور در دیدار اخیر خود با تاكید بر اهمیت همكاری استراتژیك دو طرف، افزایش همكاری‌های دوجانبه و نیز رویكردی مشترك برای مقابله با چالش امنیت بین‌الملل را خواستار شدند. باراك اوباما در این دیدار با اشاره به 'همكاری ویژه ای' گرچستان با ناتو در افغانستان خواستار آن شد كه این همكاری های 'بیش از گذشته گسترش یابد'. در دیگر سو ساكاشویلی نیز با تاكید مجدد بر حمایت آمریكا از اهداف این كشور، ابراز امیدواری كرد كه گرجستان با حمایت آمریكا به عضویت سازمان ناتو در آید. چنین رویكردهایی از رهبران دو كشور نشان می دهد كه دو كشور تلاش دارند كه با گسترش همكاری به فضایی مشترك از مناسبات برسند.

نشست اوباما و ساكاشویلی سومین ملاقات این دو روسای جمهور آمریكا و گرجستان پس از انتخاب اوباما در سال 2008 است. دو طرف آخرین بار در حاشیه نشست لیسبون در نوامبر سال 2010 با یكدیگر ملاقات داشتند.

**آمریكا- گرجستان و فضای منطقه ای

---------------------------------------------

گرجستان در منطقه ای قرار دارد كه می توان آن را انباشتی از ظرفیتهای راهبردی و اقتصادی دانست. از منطقه قفقاز جنوبی در بین دو دریای خزر و سیاه به عنوان دروازه‌ اروپا به آسیا و بالعكس نام می‌برند. این سرزمین توسط رشته كوه قفقاز به دو منطقه‌ی شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. قفقاز شمالی با جمهوری‌های داغستان، چچن و اینگوش، اوستیای شمالی و بخشی از فدراسیون روسیه همسایه است. قفقاز جنوبی شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است كه پس از فروپاشی شوروی در 1989 به استقلال دست یافتند.

قفقاز جنوبی همچنین، یكی از پر تنش‌ترین مناطق جهان است، به طوری كه بحران قره‌باغ و جدایی طلبی در گرجستان (منطقه اوستیا)، از پیچیده‌ترین بحران‌هایی است كه ریشه در سیاست‌های حاكمیتی شوروی سابق دارد.گرجستان كه پس از استقلال با سه منطقه‌ جدایی طلب آجارستان، آبخازیا و اوستیای جنوبی روبرو شد راه گرایش به غرب را انتخاب كرد و طی تغییر و تحولی موسوم به انقلاب 'گل رز' به پیروی از سیاست‌های واشینگتن گروید. ساكاشویلی رییس جمهور كنونی كه یكی از رهبران غربگرای انقلاب رنگین بود، تلاش كرد پایگاه روسیه دراین كشور را تضعیف سازد.

تا پیش از حادثه 11 سپتامبر 2001، قفقاز عمدتاً صحنه رقابت های اقتصادی بود و حضور و رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای بیشتر در حوزه اقتصادی و منابع انرژی آن جریان داشت اما واقعه 11 سپتامبر، شرایط جدیدی را در منطقه حاكم ساخت و حضور قدرت های بزرگ علاوه بر حوزه اقتصادی و انرژی، در حوزه های نظامی و امنیتی نیز انجام پذیرفت.

در این میان، نقش گرجستان با وجود تحولات داخلی و رویكردهای جدید این كشور در سیاست خارجی آن، از اهمیت بالایی برخوردار گردید چراكه تفلیس بعنوان یك متحد بادوام می توانست علاوه بر، اقدام نیابتی از سوی آمریكا در فضای اقتصاد منطقه ای، قابلیت جهت دهی مناسبات راهبردی غرب (حضور آمریكا و ناتو) را در منطقه قفقاز جنوبی و حتی گسترده از آن نیز دارا باشد. بنابراین، در چارچوب چنین منطقی این سوال مطرح خواهد شد كه آیا روابط آمریكا و گرجستان با توجه به فضای همكاری- رقابت میان آمریكا و روسیه گسترش خواهد یافت؟

** آمریكا- گرجستان: فضای جدید مناسبات

-------------------------------------------------

شاید سفر ساكاشویلی رییس جمهور گرجستان به آمریكا و دیدار با رییس جمهوری این كشور را بتوان سفری جهت پایه ریزی مناسبات آینده دانست. چراكه براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری گرجستان،گفت و گو برای افزایش مناسبات اقتصادی و همكاری های نظامی برای ایجاد پایه های یك همكاری راهبردی از اولویت های اصلی این ملاقات اعلام شده است. دو طرف در این دیدار ضمن تاكید بر تحكیم همكاری‌های استراتژیك دو جانبه بر تحكیم روابط در زمینه‌های تجارت، گردشگری، اقتصاد انرژی، آموزشی، علمی، فرهنگی و امنیتی تاكید داشتند كه چنین رویكردهایی نشان از پایه گذاری مناسباتی راهبردی برای آینده است.

در حوزه روابط اقتصادی،هرچند دو كشور افزایش تجارت 800 میلیون دلاری سال 2000 تا سه میلیارد دلاری در سال 2009 داشتند اما ایالات متحده در یك بسته كمك های ویژه 295میلیون دلار به گرجستان كمك مالی داشته است. در حوزه مناسبات امنیتی- نظامی نیز، آمریكا در چهارچوب سازمان ناتو طی یك دهه گذشته و به ویژه پس از سپتامبر2001، كمك های نظامی خود را به گرجستان افزایش داده است به طوری كه دولت آمریكا در سال 2005 كارشناسان نظامی خود را در چارچوب برنامه 'همكاری بادوام' برای آموزش نظامیان گرجی به این كشور فرستاد و همچنین نیروهای گرجی نیز در چارچوب نیروهای ناتو و ایساف در افغانستان مشاركت داشتند و از كمك های آمریكا بهره می گرفتند.

اما به نظر می رسد كه روابط آمریكا و گرجستان را می توان از بعد دیگری نیز مورد بررسی قرار داد و شاید بتوان آینده آن را براساس این گزاره ترسیم كرد. روابط آمریكا و گرجستان به شدت متاثر از روابط و شاید روند رقابت - همكاری آمریكا - روسیه در منطقه است. چراكه روندها و فضای گذشته به خوبی نشان می دهد كه همكاری آمریكا و روسیه در سطح دوجانبه و بین المللی باعث می شود تا فضای بیشتر برای كشورهای منطقه ای نظیر گرجستان، جهت گسترش مناسبات خود با آمریكا ایجاد گردد و با سوق یابی آمریكا و روسیه به سمت یك رقابت راهبردی،گسترش این همكاری های نیز با تحدید مواجه می شود.

در چنین بستری، روابط آمریكا و گرجستان هرچند با در سطوح دوجانبه اقتصادی و نظامی با گسترش همراه بوده است اما به نظر می رسد كه ضرورت ها و الزامات راهبردی از عناصری است كه این روابط را تحت الشعاع خود قرار می دهد، برآیند این الزامات را می توان در مناسبات راهبردی آمریكا و روسیه جست و جو كرد كه ضرورت آینده مناسبات واشینگتن - تفلیس محسوب می شود.

تحقیق**2040**1567



:: برچسب‌ها: پاییز , خیابان , کالیفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 437
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 بهمن 1390 | نظرات ()